Zakažite sastanak

Pošaljite nam vaša pitanja i zakažite sastanak već danas!

Kreativne ideje dekoracija dvorišta za svadbe (mojih 6 prijedloga)

U posljednjih nekoliko godina sve se veći broj mladenaca odlučuje za organizaciju vjenčanja u svom poznatom, srcu dragom okruženju obiteljske kuće.

I dok jedni planiraju da se kompletna ceremonija održava u dvorištu, drugi ga uređuju isključivo za proslavu.

Za koju god opciju da se odlučite, morate biti svjesni da vas očekuje detaljna priprema i da ćete morati uložiti više vremena, truda i pažnje nego što biste to morali kada bi slavlje bilo u nekom restoranu ili sali.

Ipak, dekoriranje domaćeg terena, mjesta na kojem ste odrasli i proveli nezaboravne trenutke svog djetinjstva ima posebnu draž, stoga vjerujemo kako ćete uživati u svakom koraku koji je ispred vas.

Osim uobičajenih i nužnih stvari kao što su stolovi i stolice, izdvojili smo devet zanimljivih i kreativnih dekoracija dvorišta za svadbe za koje će vam trebati tek nekoliko lako dostupnih i jeftinih stvari od kojih se mnoge kriju upravo u vašim domovima, a čak i – dvorištima!

1. Lampioni, lampice i fenjeri za romantičnu atmosferu

Kako bi se u cjelokupan ambijent unijela nježna i romantična nota izbjegavajte „hladnu“ rasvjetu kakva obično biva u svadbenim salama.

Odlučite se za lampice, lampione i fenjere u toplim tonovima kojima ćete  ukrasiti prostor iznad stolova.

Od sitnih lampica možete napraviti i prekrasnu zavjesu, dok vam fenjeri osim rasvjetne funkcije mogu poslužiti i kao fenomenalna stolna dekoracija.

Ako pak spojite fenjere i lampice, dobit ćete kombinaciju koja ostavlja bez daha.

„Must have“ dekoracija iznad plesnog podija su očaravajući lampioni svih veličina i boja koji će vaš prvi ples učiniti nezaboravnim, a vaše fotografije savršenima.

2. Bačve kao šank

Dvije vinske bačve, jedna najobičnija drvena daska i dok trepnete – savršen šank je spreman! Poredajte pića, aperitive ili pak napravite slatki stol prepun kolača, krafni i finih, ukusnih slastica.

Ako uz sve to dodate neki lijepi stolnjak te mnoštvo zelenih i cvjetnih detalja, stvorit ćete divnu i funkcionalnu dekoraciju.

Još jedna fantastična ideja kojom svoj „svadbeni šank“ možete učiniti još zanimljivijim i uočljivijim je velika „bar meni“ ploča na kojoj će se nalaziti popis svih pića koja imaju u ponudi.

Predlažemo da dodate i ploču s nekim šaljivim tekstom koja će privući goste da dođu po zdravicu.

Potaknite svoje goste na akciju ovom zabavnom i simpatičnom dekoracijom!

3. Cvjetne zavjese za dozu šarma

Ako ste u duši nepopravljivi romantik koji za svoje vjenčanje ne prihvaća ništa drugo osim prave male romantične bajke, savjetujemo da svoje svadbeno dvorište upotpunite impresivnim zavjesama izrađenim od vašeg omiljenog cvijeća.

Cvijeće možete zakačiti na žicu, drvenu gredu ili pak na stablo ukoliko ga imate u dvorištu.

Cvjetna zavjesa stvorit će i savršenu kulisu za fotografiranje, a njome možete ukrasiti i pozadinu mladenačkog stola.

4. Stare odbačene palete kao dekorativne table

Drvene palete već su dugi niz godina omiljeni materijal među dizajnerima interijera koji od njih rade fantastične komade namještaja.

I vi možete upravo uz pomoć paleta brzo i jednostavno napraviti savršene dekorativne detalje za vaše dvorišno vjenčanje.

Napravite putokaz koji će goste usmjeriti na željeno mjesto – na plesni podij, slatki stol, parking ili wc.

Na drugu paletu napišite redoslijed događanja tokom cijele večeri – „Večera u 20:00 h, Prskalice u 21:30 h, Torta u 22:00 h“ i slično.

Palete vam također mogu poslužiti i kao stalci za obiteljske slike, a ova će famozna dekoracija svojim rustikalnim izgledom jednostavno plijeniti svačiju pažnju.

5. Hladno piće u „tačke-hladnjaku“

Kada smo na početku teksta spomenuli da neke od stvari za dekoraciju vjerojatno imate čak i u vlastitom dvorištu, pri tom smo prvenstveno mislili na tačke ili ako vam je draže – kolica.

Ako se vaši tata, mama, djed ili baka bave vrtlarstvom, „ukradite“ im tačke koje će za ovu veliku prigodu dobiti jednu potpuno drugačiju funkciju.

Sve što će vam osim tački trebati su led i pića, a predlažemo da dodate i neki interesantan natpis kojim ćete nasmijati svoje goste ili im dati do znanja da se slobodno posluže čim god žele.

6. Staklenke za cvijeće, svijeće i kolačiće

Tragate li za ukrasima koji istovremeno mogu biti viseća, stolna, pa čak i podna dekoracija, obične staklenke vam mogu ispuniti sva tri uvjeta.

Popunite ih cvijećem, zakačite na vrpce i dobit ćete izvrsnu viseću dekoraciju kojom možete ukrasiti prostor iznad stolova.

Sitnim detaljima do vjenčanja iz bajke u vlastitom dvorištu

Za savršeno vjenčanje iz bajke nisu potrebni luksuz, kič, skupocjena rasvjeta i dekorativni aranžmani od čijih vam se iznosa zavrti u glavi.

Po svemu prethodno navedenom mogli ste zaključiti da ste već itekakvi sretnici ako imate veliko, prostrano dvorište u kojem ćete realizirati svoju malu bajku.

Fenjerima, lampicama, balonima, drvenim paletama, staklenkama, bačvama i najobičnijim vrtlarskim tačkama stvorit ćete prekrasnu i jedinstvenu  dekoraciju svog svadbenog prostora u kojem ćete uživati i vi, a i vaši najmiliji!

Facebook
Twitter

Zakažite sastanak